UPDATE 28/1

13 jarigen (t.e.m. °2008)

Kinderen tot en met 12 jaar mogen blijven genieten van sport, ook indoor. Maar de regels worden wel strenger:

 • De kinderen moeten zich beperken tot 1 buitenschoolse activiteit per kind. Men rekent hierbij op de verantwoordelijkheidszin van de ouders.

 • De groepsgrootte moet beperkt worden tot maximum 10 personen, exclusief begeleider, en bij training moeten de kinderen ingedeeld worden in een vaste bubbel.

 • De begeleider draagt verplicht een mondmasker.

 • Competitie en (vriendschappelijke) wedstrijden zijn al zeker verboden tot en met de krokusvakantie (21 februari). Tennis Vlaanderen zal de betrokken clubs met geplande tornooien en de ingeschreven spelers verwittigen.

 

13- tot 18-jarigen

De nieuwe regeling voor jongeren van 13 tot 18 jaar verandert niet veel aan de huidige realiteit voor tennis en padel. Outdoor trainen en outdoor sportlessen zijn voortaan mogelijk voor vaste groepen van 10 personen (i.p.v. 4). We dringen echter aan om het aantal speelpartners te beperken en de bestaande principes (1,5 meter afstand) te blijven garanderen. De begeleider draagt verplicht een mondmasker.

Stages en kampen

Stages en kampen mogen doorgaan, zowel voor -13-jarigen als voor 13- tot 18-jarigen. Maar ook hier gelden strikte maatregelen:

 • Kampen voor -13-jarigen mogen zowel indoor als outdoor doorgaan. Voor 13- tot 18-jarigen zijn enkel outdoor activiteiten toegelaten.

 • 13- tot 18-jarigen mogen geen collectieve maaltijden nuttigen.

 • Begeleiders dragen verplicht een mondmasker.

 • Begeleiders moeten apart van de groep eten.

 • De groepen moeten beperkt worden tot maximum 25 personen.

Recreatief tennis en padel

 • Voor alle leeftijden is indoor tennis of padel verboden, zowel voor enkel- als dubbelspel.

 • Voor jeugd tot 13 jaar (°2008 of later) is outdoor enkel- én dubbelspel toegelaten.

 • Voor +12-jarigen zijn outdoor spelvormen met max. 4 personen toegestaan op voorwaarde dat de afstand van 1,5m STEEDS gerespecteerd wordt. Gelieve ook het aantal speelpartners te beperken.

Perspectief m.b.t. indoor sporten?

Net als velen van jullie, zijn we overtuigd dat onze sporten indoor op basis van een streng protocol, desnoods in aangepaste vorm, op een verantwoorde manier mogelijk moeten zijn. Het gaat dan niet om een versoepeling want versoepelen wil zeggen dat je meer risicovolle activiteiten gaat toelaten. Wij pleiten voor activiteiten waarvan het risico vele malen lager ligt dan wat vandaag wel toegelaten wordt. Om die reden zullen wij blijven proberen, steeds op een verantwoorde manier, beleidsmakers hiervan te overtuigen.

Terreinen TC Velina

De terreinen van TC Velina mogen enkel en alleen betreden worden door sporters, enkel en alleen met als doel te sporten.

Toeschouwers zijn verboden. Na het sporten dient u de terreinen ONMIDDELLIJK te verlaten. Het is ten strengste verboden om na het sporten nog op de terreinen van TC Velina te blijven. Het is dus tevens verboden om na het sporten samen met andere spelers alcoholische dranken te gebruiken, zich op banken te zetten, enz. 

Alle wettelijke maatregelen opgelegd door de overheid betreffende het volgen van de coronaregels gelden ook op de terreinen van TC Velina.

Elke schade voortvloeiend uit het overtreden van deze maatregelen zal verhaald worden op de overtreder(s).

Door het betreden van de terreinen van TC Velina, verklaart de betreder van de terreinen zich met bovenstaande maatregelen akkoord.