top of page

December 30, 2017

Overnachten in TC Velina

Bruno Spruyt, geboren in 1978, werkt bij Reckitt Benckiser. Bruno is een bekende naam in het Oost-Vlaamstenniscircuit: op elk tornooi te lande kan je hem weleens tegen het lijf lopen. Bruno, lid van TC Chiwawa in Berlare, won in heren 4 met 6-4 2-6 6-4 van de jonge Pieter Van Damme. In heren 35/2 won hij met 6-3 6-3 van Christof Dellaert.

 

In hoeveel reeksen doe je deze week mee?

Ik speel hier in TC Velina in heren 35/2 en in heren 4. Ik heb hier ook gespeeld in dubbel heren 6 -tot 120 punten- met Steven Bruylandt, maar daar waren Pieter-Jan Van Cauwenberghe en Seppe Reynbeau met 6-4 en 7-6 te sterk. In Madisson speel ik heren 4 en misschien speel ik ook hier nog dubbel gemengd.

 

Heb je dit jaar veel tornooien gespeeld?

Enkeltornooien heb ik enkel in Temse en Jasmijn gespeeld. Ik heb me dit jaar gefocust op DH2, tot 90 punten. Daar heb ik dit jaar 4 of 5 tornooien gewonnen. Uiteindelijk ben ik 5de geworden in het criterium.

 

In interclub hebben jullie het goed gedaan?

Ja, in de poules hebben we alles gewonnen en tegen TC Velina 3-3 gespeeld. Doordat we een set meer gewonnen hadden, werden wij eerste in de poules en TC Velina tweede. In de halve finale kwam TC Velina zo uit tegen het sterke Topspin. Zij wonnen van Velina en ook van ons in de finale met 4-2.

 

Tennis je al lang?

Ik ben begonnen op mijn 16de of 17de en doorgegroeid tot B2. Nu ben ik nog C15/3. Ik heb altijd veel gespeeld, behalve 1 keer een jaar door een blessure. Ik begin nu wel te merken dat de jeugdige spelers steeds beter worden: ik heb al een aantal keer goed verloren tegen jonge spelers.

 

Wat doe je met oudejaarsavond?

Met oudejaarsavond ga ik bij vrienden, op nieuwjaar komen mijn petekindjes hun nieuwjaarsbrieven lezen. De kerstdagen heb ik bij mijn familie doorgebracht.

 

Je speelt elk jaar veel tornooien. Wat zijn je mooiste tornooiherinneringen?

Eigenaardig genoeg is dat een verloren finalewedstrijd. Tegen Steven Bruylandt in Pollare. Ik verloor er de finale maar het was één van de beste matchen die ik ooit gespeeld heb;

Ook aan interclub heb ik mooie herinneringen: in totaal ben ik 5 keer Oost-Vlaams kampioen geworden. 2 keer tot 140 punten met 4 spelers, 2 keer tot 200 met 6 spelers en ook nog eens met 6 toen ik nog bij Pollare gespeeld.

In 2018 ga ik in heren 35 spelen, tot 140 punten, en ook op zondag tot 140 punten met 4 spelers. Zeker in heren 35 verwacht ik er veel van. We hebben een hele goede ploeg.

 

Speel je ook in de winter veel?

Neen, één uurtje dubbel, afwisselend met vrienden in Chiwawa.

 

Je bent de enige tornooispeler die hier ooit is blijven slapen?

Ja, ik ben hier eens tijdens een tornooi mijn sleutels verloren. Het was al vrij laat -de après-tennis was leuk-. We zochten overal, in mijn tenniszak, onder stoelen en banken, op de terreinen, maar mijn sleutels waren onvindbaar. De interviewer heeft me uiteindelijk een paar dekens en kussens gegeven, en is hier dan ook zelf blijven slapen. Weliswaar niet in dezelfde zetel als ik. Mijn sleutels zijn trouwens nooit teruggevonden.

 

Heb je goede voornemens voor het nieuwe jaar?

Jazeker. Verder doen zoals ik bezig ben. En goed op mijn sleutels letten.

 

Dan wensen we jou een heel gelukkig nieuwjaar, Bruno!

December 28, 2017

Een match met een leeftijdsverschil...

Vandaag speelden Eric Vandenoortgaete en Karel De Witte de 1/16de finale in Heren 6. Eric en Karel hebben heel wat overeenkomsten: ze werden beiden geboren in oktober en zijn beiden C30/4. Maar er waren ook enkele kleine verschillen: Eric, geboren in 1944 en 74 jaar, is maar liefst 59 jaar ouder dan zijn tegenstander Karel, die 15 jaar oud is. Eric is gepensioneerd, Karel gaat naar school in Zwijnaarde. Karel, uit Zevergem, speelt in TC Indiana. Eric, uit Brakel, speelt in TC Velina.

 

Eric en Karel maakte er een lange wedstrijd van: Eric nam snel een 5-2-voorsprong, maar Karel vocht terug, pakte 5 spelletjes op rij en zo de eerste set. In de tweede set zagen we een gelijkaardig scenario: Eric kwam 5-0 voor, maar Karel vocht terug. Bij 5-2 pakte Eric echter de tweede set. Ook de derde en beslissende set ging naar Eric, weer met 6-2. Ervaring won het aldus van jeugd.

 

Spelen jullie veel tornooien?

K: Dit is mijn eerste tornooi ooit bij de volwassenen en ik won hier toch al één wedstrijd. Ik heb vorig jaar ook één tornooi bij de jeugd gespeeld en interclub bij de U15. Ik vond het hier heel leuk en ga zeker nog tornooien spelen.

E: Ik speel zelf jaarlijks een massa tornooien. Ik woon vrij centraal tov de tornooien in het zuiden van Oost-Vlaanderen en kan jaarlijks meer dan 10 tornooien spelen binnen een cirkel van 28km. Zo speel ik ondermeer de beide tornooien van TC Velina en verder ook Brakel, Ronse, Oudenaarde, Gavere, For Ever, Denderleeuw, Players, Pollare, Den Bruel, Zottegem, ... In elk tornooi speel ik meerdere reeksen.

 

Hebben jullie het dit jaar goed gedaan?

K: Ja, in interclub heb ik veel gewonnen. Ik heb dit jaar 6 officiële matchen gespeeld en ben daarmee toch C30/4 geworden.

E: Dit jaar heb ik meerdere tornooien gewonnen in DH5, met mijn zoon. Na 15 jaar stilgelegen te hebben, is hij terug herbegonnen met spelen. Nadat we het wintertornooi van TC Velina wonnen, vroeg ik hem of we niet voor het criterium zouden gaan. Aanvankelijk weigerde hij, maar een tijd later vroeg hij er zelf naar. We hebben veel tornooien gespeeld en werden uiteindelijk eerste in het Oost-Vlaams criterium.

Met mijn zoon zo goed spelen -ik krijg er een krop van in mijn keel- dit jaar... het was het mooiste jaar van mijn leven.

 

Spelen jullie vaak?

K: Ik train 2 uurtjes in groep en volg ook nog conditietraining. Behalve tennis, speel ik ook nog piano en cello, en heel veel tijd heb ik dus niet over.

E: Ik heb het geluk hier in de club zowel in de zomer als in de winter veel te kunnen spelen. Ik speel veel enkels en daardoor ben ik conditioneel nog in orde.

 

Hoe zijn jullie in het tennis beland?

K: Ik wou zelf tennissen, van toen ik 5 was. Ik speel nu 10 jaar.

Mama Karel: Veel kinderen moeten van hun ouders tennissen, maar Karel wou het zelf.

E: Ik was een keeper. Toen ik 16 was, wou Anderlecht me kopen, als eerste Oost-Vlaamse keeper ooit, maar mijn ploeg toen vroeg een te hoge transfersom. Ik ben blijven voetballen, in tweede provinciale, tot mijn 54ste. Ik was toen al beginnen tennissen en ben uiteindelijk gestopt met keepen om meer te tennissen.

 

Wat doen jullie met oudejaarsavond?

K: Wij vieren dat met vrienden en familie.

E: Ik ga naar de Palace in Kluisbergen.

 

Drinken jullie dan alcohol?

K: Ik ben er nog te jong voor, maar ik heb toch ooit al eens mogen proeven.

E: Ik ben er niet te jong voor maar ik heb nog nooit een druppel alcohol gedronken.

 

Eric, jij hebt een bijzondere bijnaam in de tenniswereld?

E: Ja, ze noemen me Agassi. Ik ging, vele jaren geleden, op reis naar Italië en zag daar een opmerkelijk talent spelen. Na mijn reis vertelde ik in de kantine van TC Velina dat ik de toekomstige nummer 1 van de wereld had zien spelen, een zekere Agassi. Mijn medespelers lachten het verhaal weg en begonnen me Agassi te noemen. En die bijnaam verspreidde zich al snel in het Oost-Vlaamse tenniscircuit.

(tegen Karel) Ken jij Agassi? Die is getrouwd met Steffi Graf.

K: Neen, die naam zegt me niets. Dat is van voor ik geboren ben. De naam Graf wel, maar dan enkel omdat ik haar naam soms hoor als ze vernoemd wordt wanneer Serena een nieuw record van haar heeft gebroken.

E: Agassi had lang haar, maar op Rolland Garros bleek dat haar plots niet goed te zitten. Het was een perruque.

 

Is jouw haar ook een pruik, Eric?

E: Het enige wat vals is aan mij, zijn mijn tanden. Al de rest is echt.

 

Eric, heb je nog tips voor onze jonge vriend?

E: Ja, hij speelt heel goed maar heeft moeilijkheden als de ballen kort-lang, kort-lang komen. Daar moet hij nog wat op trainen. En tennis is de leukste sport die er is: je kan het tegen iedereen spelen, jong en oud, man of vrouw, op elke leeftijd, en op elk niveau, zolang je dat wil, in de zomer en in de winter.

 

Bedankt, Eric en Karel voor de mooie match en het mooie interview. En mogen jullie nog heel lang tennissen.

December 27, 2017

Een mooie verjaardagsoverwinning!

Bram De Tandt boekt vandaag een mooie en hardbevochten overwinning tegen Joeri Van Wassenhove. Het werd 6-3 4-6 en 6-0. Bram, die om middernacht 24 jaar werd is ambtenaar bij de FOD Justitie. Hij speelt mee in Heren 3 en met Robin Deschaumes in Dubbel Heren (120 punten).

 

Vorig jaar heb je het goed gedaan in de dubbels?

Ja, samen met Robin speelde we de finale, nadat we in de eerste ronde de interviewer hadden afgemaakt. Tom De Mulder en Michel De Kimpe bleken echter te sterk.

Vorig jaar heb ik in Denderleeuw een tornooi gewonnen in heren 3 op een hoogst bizarre manier. Ik startte in de kwartfinale maar kreeg meteen een walkover. In de halve finale kreeg ik een walkover. In de finale bleek mijn tegenstander veel te laat te zijn. De tornooileiding liet me kiezen of ik een walkover wilde of de match wilde spelen. Met anderhalf uur vertraging zijn we begonnen aan de finale, die ik gelukkig won.

 

Speel je veel tornooien?

Neen, een vijftal. Vorig jaar 2 keer in TC Velina, 1 keer in Pollare, Madisson en Denderleeuw. Vroeger speelde ik meer tornooien; soms een hele zomer door. Twee jaar geleden haalde ik mijn topniveau met ondermeer overwinningen op een B2 en een B4.

 

En train je nog veel?

Neen, ik speel enkel op woensdag een uurtje in TC Velina. De tegenstander varieert: soms speel ik tegen Steven Sack, soms tegen Wannes Vanhoutte, soms tegen mijn vriend Ruben. Ik heb nu wel wat meer tijd om te spelen: ik werk sinds maart als ambtenaar bij de FOD justitie, en ben meestal rond 17u00 thuis. En met Ruben woon ik nu in een studio bij mijn ouders, zodat ik minder lange verplaatsingen hoef te maken.

 

Hoe breng je de eindejaarsfeesten door?

Kerstmis was bij mijn schoonmoeder in Lanaken. Daar gaan we tweewekelijks heen. Kerstmis was rustig en kalm zoals dat hoort. Oudejaarsavond zal anders zijn: dan gaan we eerst bij Venita, die samen met Karol de kantine van TC Velina uitbaat, waarna we met een groep vrienden uitgaan.

 

Je hebt al een rijkgevuld tennisleven achter de rug. Wat zijn je mooiste herinneringen?

Eén van de mooiste herinneringen was een tornooi in TC Velina toen ik nog C30/4 was. Ik speelde de halve finale in heren 5 en 6. In heren 6 moest ik vroeg aan de bak, maar dat is niet mijn sterkste punt. Ik verloor. In heren 5 speelde ik ‘s avonds en daar won ik de halve finale en ‘s anderendaags ook de finale.

Mijn mooiste herinnering is echter een interclubmatch met TC Velina. We wonnen met 5-4 nadat ik mijn match won na 7 matchballen overleefd te hebben. Nadien werden we kampioen van Oost-Vlaanderen en verloren in de halve finale van de nationale eindronde met... 5-4.

 

Heb je verder nog belangrijke mededelingen, Bram?

Jazeker. Ik wens allereerst mijn meest vurige supporters te bedanken: Marleen, Ruben, mijn ouders en Venita. En ik hoop vooral dat iedereen naar de tornooi- en nieuwjaarsreceptie op 7 januari komt. Dat wordt gegarandeerd een leuk en spetterend feest!

 

Dat denk ik ook. Bedankt, Bram, en nog veel succes!

December 26, 2017

Anderlecht - AA Gent 1-2

Net voor de wedstrijd Anderlecht - AA Gent, speelden Dieter Vanhee, een Anderlechtsupporter en Olivier Steel, een Gentsupporter, tegen elkaar. Op het tennisterrein won AA Gent met 2-1. We zetten ons voor het scherm om naar de wedstrijd te kijken, die Anderlecht uiteindelijk met 1-0 zou winnen. Dieter, 21 jaar en uit Lierde, is actief in brandbeveiliging. Olivier, 28 jaar en uit Gent, is de uitbater van TC Saint Denis.

 

Wie zijn jullie favoriete spelers?

D:  Ik ben keeper bij de zondagsreserven van Bonanza en dus is mijn favoriete speler Sels.

O: Dan zijn we hier met 3 keepers: ik keep op het veld en in minivoetbal, Dieter op het veld en de geheimzinnige interviewer is een zaalvoetbalkeeper. Mijn favoriete speler is Brecht Dejaegere.

 

Gaan jullie vaak kijken?

O: Ik ben al supporter van Gent sinds mijn 6de. En ik had ongeveer 20 jaar een abonnement. Nu ik uitbater ben van Saint Denis, heb ik niet meer de tijd om nog vaak te gaan. Ik ga wel nog naar alle Europese matchen van Gent.

D: Ik ga zelden. Nu en dan eens. Vorige week ben ik wel  naar Anderlecht-Eupen geweest.

 

Spelen jullie veel tornooien?

D: Ik speel jaarlijks 3 of 4 tornooien. Ik ben altijd aanwezig op de 2 tornooien van TC Velina, al een drietal jaar, en in TC Brakel. Dat zijn de leukste tornooien in de buurt. En soms ook op het tornooi van TC Zottegem.

O: Sinds ik Saint Denis uitbaat, heb ik geen tijd meer om nog te tennissen. Ik speel dan ook heel weinig tornooien, soms eens in het Gentse maar wel altijd in TC Velina.

Hoe ik hier terechtgekomen ben? De interviewer, die ook supporter van AA Gent is, heeft 10 jaar geleden een gratis pint beloofd aan elke speler die met een sjaal van AA Gent de kantine binnenkwam tijdens het tornooi. Ik ben daar op ingegaan. Sindsdien speel ik hier elk tornooi, zomer en winter. Enkel vorig jaar heb ik het Paastornooi gemist.

 

Jullie spelen ook in een interclubploeg?

D: Vorig jaar speelde ik in heren 6 met TC Tempelhof. Mijn ploegmaten waren Bruno Torrekens, Ruben Ritserveldt, Dominique Desmet en Tom Boone. We haalden de kwartfinale. TC Velina werd trouwens Oost-Vlaams kampioen in die reeks.

O: Met Saint Denis speelden we een zeer slechte interclub. Op de laatste speeldag stonden we op kop in onze poule, maar door een onfortuinlijke nederlaag zakten we nog naar de vierde plaats. Geen goed seizoen dus.

 

Hoe hebben jullie de kerstperiode doorgebracht?

O: Mijn oma heeft ondertussen een gezegende leeftijd bereikt. We vonden dan ook dat ze niet meer voor de ganse familie kon koken. Aangezien de kantine van Saint Denis gesloten was, heb ik gekookt voor onze familie. We waren met meer dan 20 familieleden.

D: Ik heb kerst ook met de familie gevierd.

 

Hebben jullie nog broers of zussen?

O: Ik heb een broer, die als 2 druppels water op Eden Hazard lijkt.

D: Ik heb één zus, maar ze lijkt niet op Eden Hazard.

 

En hoe vieren jullie oudjaar?

D: Ook dat vieren we thuis met familie.

O: Ik ga bij vrienden eten. Nadien gaan we nog eens uit in Gent.

 

Heren, bedankt. Geel voor Deschacht!

December 24, 2017

Oucham Meher uit Ronse

De 19-jarige Oucham Meher uit Ronse is al jarenlang een vaste klant op de tornooien van TC Velina. Vandaag ging hij onderuit tegen Lucas Poisson van TC Velina, maar hij behield zijn glimlach.

 

Je bent al jaren een vaste klant op onze tornooien?

Ja, ik neem hier nu al 4 jaar zowel in de zomer als in de winter deel aan het tornooi. Het is hier een hele leuke club en ik kom heel graag naar de tornooien hier. Verder speel ik nog het tornooi in TC Park en nog een paar tornooitjes in de buurt. Veel meer dan 5 à 6 tornooien speel ik niet.

 

We zagen dat je vorig jaar een paar mooie resultaten hebt geboekt?

Ja, ik heb een paar veel hoger gerankte spelers geklopt, maar ook verloren van lagere tegenstanders. Tegen lagere tegenstanders heb ik het vaak moeilijk, terwijl het spel tegen hoger gerankte spelers me soms wat beter ligt. Ik hoop eens een heren 5-tornooi te winnen, zodat ik in heren 4 kan spelen.

 

In interclub speel ik in heren 7 met ondermeer mijn broer, Celestijn Wallaert en zijn vader, Daico Glorieux, ... we zijn 3de geworden in de poule. Ik heb mijn broer ook al gevraagd om hier tornooi te spelen, maar tot op heden verkiest hij om mijn matchen te bekijken.

 

Je hebt ook les gevolg bij Laurens Vanderkimpen?

Ja, van mijn 12 tot 17 volgde ik in TC Park les bij Laurens, waarna hij hier les kwam geven in TC Velina. Laurens is een technisch enorm sterke trainer. Onder hem ben ik technisch enorm vooruitgegaan. Momenteel train ik bij Clement Debaveye, die me tactisch sterker heeft gemaakt.

 

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik studeer in Gent. Project- en Eventmanagment in de Artevelde Hogeschool. Ik heb dit jaar een aantal vakken terug uit het eerste jaar en een aantal uit het tweede. Ik heb slechts drie dagen les in de week en zit dus niet op kot.

Momenteel heb ik geen vriendin. Ik geniet van het vrijgezellenleven...

 

Maar een geïnteresseerde kandidaat is welkom?

Jazeker (grote glimlach)

 

Vier je vanavond Kerstmis?

Jazeker, samen met onze familie. Mijn grootouders zijn uit Tunesië naar hier geëmigreerd. We zijn nu al de derde generatie. En daar hoort ook een goede integratie bij: we vieren dus ook kerstavond met de familie/ Volgende week, op oudejaarsavond, gaan we uit in de Lucky Seven, een nieuwe club in Ronse. En tussenin kom ik nog een match in heren 4 spelen.

 

Bedankt, Oucham, en tot volgende week!

December 23, 2017

Van tornooispeler tot familielid

Op onze eerste tornooidag zagen we in de tabellen Gunther Leirens, van TC Velina, en Pieter Leirens van St Christoffel, in de tabellen staan. Gunther speelde H35/3 en Pieter H6. De twee bleken elkaar nog nooit gezien te hebben, maar ontdekten al snel dat ze verre familie van elkaar waren. Dat vonden we een interview waard.

 

Pieter, een 30-jarige ICT’er uit Idegem, had net een zwaarbevochten overwinning geboekt op Jan De Roo en Gunther, een 45-jarige technicus uit Galmaarden, had de maat genomen van Pascal Persigand. Ook Marc Leirens, papa van Pieter en neef van Gunthers opa, schoof aan.

 

Het is de eerste keer dat jullie elkaar ontmoeten? En jullie hebben net ontdekt dat jullie familie van elkaar zijn?

G: Ja, we hebben elkaar nog nooit gezien. Maar Marc ken ik. Hij is verre familie. En we waren beiden kaatsers, alhoewel we nooit tegen elkaar gespeeld hebben.

 

Jullie zijn fervente tennissers?

P: Ik heb 10 jaar niet gespeeld. Tot mijn 16 jaar heb ik les gevolgd, tornooien en interclub gespeeld. Nadien ben ik zaalvoetbal en voetbal gaan spelen.

M: Ook lopen...

M: En triathlon.

P: Ja, papa, geef jij het interview maar? (hilariteit) Tennis is dé ideale sport om in de winter te spelen. Alle zomersporters kan ik wintertennis aanraden.

 

Hoe zijn jullie op dit tornooi beland?

P: Ik ben dit jaar terug beginnen tennissen, en mijn papa zei me dat dit één van de leukste tornooien is. Dus heb ik me ingeschreven in heren 6. En je verleert het niet: het is als per fiets rijden.

G: Ik speel hier uiteraard elk jaar de tornooien, met kerstmis en Pasen.

 

Gunther, je speelt hier enkel maar eigenlijk ben jij een dubbelspeler?

G: Ja, deze zomer heb ik meerdere dubbeltornooien gespeeld. Met Steven Vandenoortgaete hebben we de tornooien van Grimminge en Pollare gewonnen, met Henk Leroy heb ik de tornooien van Players en TC Velina gewonnen. En met Pieter Verschelde heb ik de finale van het Paastornooi in TC Velina gespeeld. Een goed jaar dus. Dit tornooi speel ik heren 35/3 en dubbel Heren 3.

 

Wat doen jullie met de feestdagen?

G: Met kerstavond ga ik met mijn zoon Luka bij mijn ouders. Met nieuwjaarsavond gaan we met een groep vrienden van TC Velina naar de Parel.

P: Ik ga met kerstavond ook bij de ouders. Nieuwjaar vieren we thuis met een hoop vrienden.

 

Bedankt voor het interview en veel succes tijdens het tornooi!

Please reload

bottom of page