DE PADELPOULE

Reglement

 

In de Winter PadelPoule worden de deelnemers ingedeeld in poules van 4 spelers. In elke poule speelt iedereen met iedereen uit de poule tegen iedereen met iedereen uit de poule. Er wordt gespeeld naar één set van 6 games (tiebreak bij 5-5); in totaal speelt u dus drie sets per poule.

Na de ontmoeting, die ca 1u30 zou moeten duren, noteert u het aantal overwinningen en nederlagen en het aantal gewonnen en verloren spelletjes per speler. Wie de poule wint, gaat door naar een hogere poule, wie de poule verliest, zakt een poule. In de hoogste poule zakken twee spelers, in de laagste poule stijgen twee spelers. In de op één na hoogste poule stijgen dus 2 spelers (en zakt één speler). In de op één na laagste poule zakken dus 2 spelers (en stijgt één speler).

Bij gelijke stand spelen de spelers die gelijk staan padelpetanque: ze slaan een bal van achter de servicelijn over het net. De speler wiens bal het dichtst bij de servicelijn aan de overkant stopt, wint. 

De poules worden willekeurig gevormd. Spelers P500 en P250 worden in hogere poules gezet. Er wordt ook rekening gehouden met eventuele hoge dubbeltennisklassementen bij de P100-spelers. Er wordt mogelijk een tussenpoule voorzien om spelers die later intreden in te schuiven, indien ze een zeer hoog padel- of tennisklassement hebben.

Per poule wordt een WhatsApp-groep aangemaakt. In die WhatsApp-groep spreekt u af met uw poulegenoten. Voor de poulematchen hebt u 3 weken tijd.

U kan een poulematch spelen wanneer u wil: u dient zelf te reserveren via www.tennisvlaanderen.be.

Op maandag, dinsdag, vrijdag en in het weekeinde worden poulemomenten gereserveerd door de club: op die dagen kan u door ons laten reserveren.

Inschrijven doet u door een e-mail te sturen naar info@tcvelina.be met als onderwerp PadelPoule of door een WhatsApp- of msn-bericht te sturen naar onze padelverantwoordelijke Philippe. We beginnen op 14/10. Wie later inschrijft, kan onderaan toegevoegd worden, of voor spelers met hoge klassementen in een tussenpoule. 

Veel plezier!


Poule B

Bram De Tandt

Michiel De Geeter

Michel De Kimpe

Senne De Duffeleer

 

2 stijgers, 1 daler