WEEKEND PADEL POULES

Vanaf 8 augustus start Padelclub Geraardsbergen met de Weekend Padel Poules, voor spelers van elk niveau, op het uur dat u past!

 

De Weekend Padel Poules zijn padelwedstrijdjes van anderhalf uur op zaterdag of zondag met spelers van ongeveer hetzelfde niveau. De poules zijn geschikt voor alle spelers, van absolute beginners tot geoefende spelers. U speelt wedstrijdjes tegen en met andere speelsters en leert zo nieuwe spelers van min of meer uw niveau kennen. Meer spelen betekent ook beter worden, met andere speelstijlen geconfronteerd worden, tips leren, enz. 

 

Hoe gaan we te werk?

- U wordt in een WhatsApp-groep gezet. 

- Elke week, op maandag, krijgt u via de WhatsApp een doodle. De eerste keer zal dat op maandag 4 augustus zijn.

- U vult in wanneer u het volgende weekeinde kan spelen. Kan u niet, dan vult u niets in. Er is geen enkele verplichting om wekelijks te spelen.

- Wij maken voor dat weekeinde poules op basis van jullie beschikbaarheid en jullie niveau.

- We bezorgen jullie de poules. Op het afgesproken tijdstip komt u padellen.

- De eerste spelers die inschrijven, kunnen deelnemen.

- U speelt 3 setjes tot 6. Eerst met padelpartner B tegen C en D, dan met C tegen B en D en tenslotte met D tegen B en C.

- Als u de poule wint, kan u desgewenst een categorie stijgen (maar dat hoeft niet).

 

Doe mee aan de Weekeinde Padel Poules! Stuur een e-mail naar padelclubgeraardsbergen@gmail.com zodat we je in de WhatApp kunnen zetten

 

 

SPELREGELS

 

In de Weekeinde PadelPoule worden de deelnemers ingedeeld in poules van 4 spelers, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met de sterkte van de spelers. In elke poule speelt iedereen met iedereen uit de poule tegen iedereen met iedereen uit de poule. Er wordt gespeeld naar één set van 6 games (tiebreak bij 5-5); in totaal speelt u dus drie sets per poule, elke set met een andere speler.

Na de ontmoeting, die ca 1u30 zou moeten duren, noteert u het aantal overwinningen en nederlagen en het aantal gewonnen en verloren spelletjes per speler. Wie de poule wint, gaat eventueel door naar een hogere categorie, wie de poule verliest, zakt eventueel een categorie.

Bij gelijke stand spelen de spelers die gelijk staan padelpetanque: ze slaan een bal van achter de servicelijn over het net. De speler wiens bal het dichtst bij de servicelijn aan de overkant stopt, al dan niet na het gas geraakt te hebben, wint. 

Per poule wordt een WhatsApp-groep aangemaakt. In die WhatsApp-groep spreekt u af met uw poulegenoten. Voor de poulematchen hebt u 3 weken tijd.

Inschrijven doet u door een e-mail te sturen naar padelclubgeraardsbergen@gmail.com met als onderwerp PadelPoule .